Lasertherapie, laserbehandeling, vaatziekten, spataderen verwijderen
Dr. Ben Rosseel &
Dr. David Lambrechts
Kaai 34
2850 Boom
Tel.: +32 3 449 99 13
E-mail:
info@vaatcentrumkaai.be
   

Vaatcentrum Rupel

Gelegen aan de Rupelkaai nummer 34 bevindt zich het Vaatcentrum op de benedenverdieping, toegankelijk zonder lift of trap.

Vaatcentrum Antwerpen

Gelegen aan de Godefriedus Kaai 26, bevindt zich het Vaatcentrum op de 1e verdieping toegangkelijk met lift of trap.

De oppervlakte bedraagt 220 vierkante meter en werd ingedeeld in twee delen:

een eerste diagnose met onthaal deel
een tweede behandelings deel

Hierbij werd beroep gedaan op een team van twee hedendaagse interieurarchitekten die een kille medische praktijk in een toegankelijke en rustgevende vorm wisten om te zetten.

Dokter Ben Rosseel en dokter David Lambrechts zijn beide werkzaam in het vaatcentrum evenals een vaste gegradueerde verpleegkundige Mw Karin De Clercq. Dokter Ben Rosseel is werkzaam als vaatchirurg sinds september 1987 binnen de regio. Voordien had hij zijn raadpleging eveneens te Boom. Hij is verbonden met de Katholieke Universiteit Leuven als stagemeester heelkunde. Meerdere internationale publicaties staan op zijn naam.

Dokter David Lambrechts is werkzaam als vaatchirurg binnen de regio sinds januari 2004, na zijn opleiding vaatheelkunde aan het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis te Aalst. Meerdere internationale publikaties staan op zijn naam.

Beide artsen zijn verbonden aan het AZ Heilige Familie te Reet alwaar zij in de loop der jaren een efficiente dienst vaatheelkunde opgebouwd hebben,dank zij de uitstekende samenwerking met meerdere huisartsen binnen de regio. Er is eveneens een zeer vlotte samenwerking met de dienst vaatheelkunde van het UZ Gasthuisberg(KUL).

Er is een zeer ruime ervaring op vaatheelkundig en endovasculair gebied. Zo is onze dienst ook erkend voor nieuwe behandelingen vanuit het RIZIV zoals de EVAR(endoprothesen).

Activiteiten

De opzet is een voor iedereen toegankelijke raadpleging te organiseren binnen het domein der vaatziekten en spataderziekten. Indien nodig worden aanvullende onderzoeken verricht zoals duplex onderzoek,echografie en doppler onderzoek. Er wordt steeds een verslag opgesteld dat onze bevindingen weergeeft zoals meegedeeld aan de patient. Dit verslag wordt routinegewijs overgemaakt aan de huisarts voor verdere bespreking.

Aanvullend worden er ook behandelingen verricht van spataderziekten zoals

sclerotherapie
miniflebectomie
transcutane laserbehandeling van couperosis.

Spreekuur wordt gehouden op elke dinsdag en donderdag namiddag en avond. Behandelingen op afspraak.